Naminiai makaronai

 kaina: apie 5lt
  • 300 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
Iš miltų padarykite duobutę, į kurią įmuškite kiaušinius. Atsargiai, stumdami miltus iš kraštų link vidurio, įmaišykite kiaušinius, kad gautųsi vientisa masė.
Minkykite tešlą apie 10-15 minučių arba kol taps vientisa ir elastinga, bet nelimpanti prie rankų. Jei pradės lipti, pabarstykite šiek tiek miltų. Tešlos kamuoliuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje apie 30 minučių pailsėti.
                                     
 Gausiai pamiltuokite stalą ir kočėlą, tešlą padalinkite per pusę ir pradėkite kočioti nuo vidurio link kraštų, kad forma taptų panaši į stačiakampį. Galite tešlą atsargiai patampyti ore rankomis, bet stenkitės, kad neatsirastų įplyšimų. Kai tešla bus norimo storio, susukite ją į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite norimo storio juostelėmis. Jei turite makaronų gaminimo aparatą, siūlau informacijos paieškoti internete, nes jo neturiu ir tikrai neįsivaizduoju, kaip visas procesas vyksta su jo pagalba.


 Supjaustytus makaronus pamiltuokite, kad nesuliptų ir patarčiau virti iš karto. Jei ne, leiskite apdžiūti kambario temperatūroje, sudėkite į plastikinę dėžutę ar kitą orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Jei virsite ką tik pagamintus makaronus, jiems pakaks 4-5 minučių sūdytame vandenyje. Jei virsite džiovintus, pridėkite porą minučių.



Tinka su viskuo:]
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą