- 300 g kvietinių miltų
- 3 kiaušiniai
Minkykite tešlą apie 10-15
minučių arba kol taps vientisa ir elastinga, bet nelimpanti prie rankų.
Jei pradės lipti, pabarstykite šiek tiek miltų. Tešlos kamuoliuką
suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje apie
30 minučių pailsėti.
Gausiai pamiltuokite stalą
ir kočėlą, tešlą padalinkite per pusę ir pradėkite kočioti nuo vidurio
link kraštų, kad forma taptų panaši į stačiakampį. Galite tešlą
atsargiai patampyti ore rankomis, bet stenkitės, kad neatsirastų
įplyšimų. Kai tešla bus norimo storio, susukite ją į volelį ir aštriu
peiliu supjaustykite norimo storio juostelėmis. Jei turite makaronų
gaminimo aparatą, siūlau informacijos paieškoti internete, nes jo
neturiu ir tikrai neįsivaizduoju, kaip visas procesas vyksta su jo
pagalba.
Supjaustytus makaronus
pamiltuokite, kad nesuliptų ir patarčiau virti iš karto. Jei ne,
leiskite apdžiūti kambario temperatūroje, sudėkite į plastikinę dėžutę
ar kitą orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Jei
virsite ką tik pagamintus makaronus, jiems pakaks 4-5 minučių sūdytame
vandenyje. Jei virsite džiovintus, pridėkite porą minučių.
Tinka su viskuo:]
Skanaus!


Komentarų nėra:
Rašyti komentarą